Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

De obicei nu imi place sa imi pierd timpul uitandu-ma la filme pe calculator. Dar am facut o exceptie pentru mega laudatul Sherlock. Si nu, nu m-am dus la cinema, pentru ca nu am chef sa arunc 20 de lei pe fereastra.

Bun, deci…filmul e diferit fata de Sherlock Holmes cu care suntem noi obisnuiti. Nu mai este tipul ala super calculat, elegant, care are intotdeauna dreptate. Acum a ajuns sa fie dezordonat, sa lase impresia de tigan romanez prin imbracamintea lui, are acea anticipare a evenimentelor, dar e mult mai realist fata de cum aveam conceputa ideea despre el.

Dr. Watson nu mai este tipul ala burtos care aduce cu o papusa ruseasca, ci este un tip carismatic, cu gust, cu o femeie destul de buna si cu un rol mult mai important in viata lui Sherlock.

Actiunea pare , cel putin in prima parte a filmului, irealista. Nu mai este vorba de crime si furturi, ci intervine magia. Si asta iti lasa un gust amar in gura, care te face sa te intrebi daca te uiti la Harry Potter. dar totul incepe sa se lege foarte bine pe masura ce filmul evolueaza, ca in final totul sa capete un sens logic si extrem de plauzibil.

Inspre final, se pune mult accentul pe efecte speciale, dar care sunt atat de bine realizate si atat de bine integrate in peisaj, incat devin insesizabile pentru cineva care se uita de placere si nu pentru a critica.

Asadar, un Sherlock Holmes mai modern, chiar daca e plasat in aceleasi timpuri, un Watson care are un rol foarte important si vreo cateva femei care emana frumesete.

Deci da. Imi place.

Va pupa eu…

Anunțuri

Comments on: "Sherlock Holmes – Recenzie tarzie" (1)

  1. Vulpoiule,sa te pus profa de romana sa faci un rezumat la un roman,precis ca nu-l faceai,sau poate nu asa reusit 😀 😀 😛

    decat urat si sarac,mai bine frumos si bogat by.Joker

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: