Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

Post curatit de pacate.

Azi m-am impartasit. Stiti voi, chestia aia in care te pui in genunchi in fata preotului, el te intreaba daca ai pacatuit, iar tu ii spui doar ce iti convine tie, astfel incat sa nu primesti Aghiasma Mare si sa fii de rasul lui Dumnezeu.

Biserica, ok. Nu prea mai tineam minte cum mai arata pe interior avand in vedere ca nu am calcat pe acolo de vreo doi ani de zile. Pana acum am facut impartasanie moderna, cu preotul prezentandu-se la mine acasa pentru a-mi consulta pacatele.

Imi iau o lumanare la mine, ma aliniez in spatele lu’ maica’mea si pornesc cu elan inainte. Stau in genunchi (de fapt mai mult pe vine) in timp ce imi povesteste preotul ceva din cartea lui apoi plec sa lepad de pacate. Care au fost putine si nu prea grave. De genul „nu ma rog nici seara, nici dimineata”.

Aveam altele mai grave, dar daca n-am fost intrebat, am preferat sa ma fac si eu ca nu mai am alte pacate. Stiu ca Dumnezeu nu o sa imi ierte pacatele nespuse la impartasanie, dar ar fi oricum inutil pentru ca m-am reapucat de ele din momentul in care am iesit din Biserica.

O chestie interesanta auzita din gura preacuviosului a fost „sa te rogi mai des si vei simti ca te simti mai bine”. Si e curioasa treaba, mai ales ca eu credeam in ea pana de curand. Mai anul trecut spuneam Tatal Nostru de fiecare data cand aveam ocazia si cand imi aminteam. A fost perioada in care am trecut prin unele din cele mai mari cacaturi din viata mea. Si nu m-am simtit mai liber…nici mai puternic…

Deci da…acesta este postul cel mai curat de pacate din cate am scris vreodata.

Va pupa eu…

Reclame

Comments on: "Post curatit de pacate." (4)

  1. da daa….. daka preotul ala ti-ar fi citit blogul… 😀 xDDD

  2. Mie chestia cu spoveditul la popa ( scuzati…preot ) mi se pare stupida si inutila. Atita vreme cit se presupune ca Dumnezeu este atotputernic, atotstiutor si omniprezent….atunci el stie deja ce am facut,nu? Deci de ce sa ma duc io la nenea popa, care poate fi la fel de pacatos ca mine si sa nu imi impartasesc dorinta de iertare ( daca o am) direct lui Dumnezeu? Ma indoiesc ca Dumnezeu ar avea nevoie de intermediari…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: