Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

A venit si Pastele…

Da, a venit. Pastele pentru care fiecare gospodina cumsecade s-a pregatit inca de pe la inceputul lui martie. Azi sarbatorim ziua in Care Domnul Nostru Iisus Hristos s-a sacrificat pe cruce, doar ca noi să putem azi să bem, să tragem pe nas, să futem. Azi e ziua în care îi mulţumim Lui pentru inspiraţia de care a dat dovadă cum mii de ani, de care ne putem bucura încă, alături de o etnobotanică, un Jack Daniels sau de o piţipoancă „horny”.

Şi fiecare o sărbătoreşte în felul lui. Picii şi domnişoarele cu dinţi lipsă în gură îl aşteaptă ca pe un Moş Crăciun mai rahitic şi mai zgârcit. Îi fac şi lui scrisori, îi compun şi lui poezii şi aşteaptă în schimb camioane, păpuşi sau un moş cu bani care să le ia de neveste.

Dar cum epurele e vai de mama lui, şi nu are în spate saci in care să le aducă la copii tot ce vor, aceştia se aleg cu câte o cutie de chibrituri, un ghem de aţă sau un moşneag cu Alzeihmer care joacă la Loto.

În altă ordine de idei, dacă eşti de secs feminin, Paştele înseamnă pentru tine încununarea succesurilor şi mândria personală adusă de o lună de curăţenie de primăvară, de făcut cozonaci şi de post abrubt. Pentru toate balenele care au văzut în post o oportunitate de slăbire dictată de dumnezeu, astăzi se realizează eliberarea, iar eliberatele ajung, de cele mai multe ori, lăţite pe un pat de spital cu un Colebil în gură.

Acelaşi regim de succes este aplicat şi pentru ăia care trag din sângele Domnului diluat cu apă. Ăştia se cred la cununie în ziua de ajun si bagă în ei toate gradele care le găsesc prin casă. De la vin şi votka la mercurul din termometru şi apa de toaletă. Doar odată pe an e Paştele, ce Pizda măsii…

Iar dacă au trecut mai mult de 50 de ani de când respiri aerul pe-aici, înseamnă că e musai să te prezinţi la Biserică să iei lumină de la preot, să stai vreo 6 ore în picioare şi să pleci acasă mai curat la suflet. Şi e musai să dai vreo câteva ghionturi, doar să ştii că ai lumina asigurată. Iar dacă mai şi calci pe cineva în picioare…nu e vina ta că l+a pedepsit Dumnezeu fix la Slujba de Înviere.

Şi, nu în ultimul rând, odată cu paştele vin şi speculanţii. Nu ăia de vin şi îţi vând ouă de găină ţinută în condiţii de stres. Ăia de se prezintă la poarta ta cu tupeu şi îţi cer să le răsplăteşti efortul cu oo roşi şi cu bani. De fapt, oole le dau oricum la câini…ce contează este partea financiară cu care se aleg după ce dau ochii cu tine.

Acum, 4 aprilie fiind şi la mine în calendar, înseamnă că şi eu am Paştele în casă. Şi eu bag în mine ouă roşii pe sistem de fomist, şi eu lenevesc, chiar mai mult decât de obicei. Dar atât. Nu găsesc altă semnificaţie în toată harababura asta…

Hristos a înviat !

Va pupa eu…

Anunțuri

Comments on: "A venit si Pastele…" (1)

  1. Cum Romania poate fi frumoasa ( depinde din ce prespectiva o privesti ) asa e si cu Pastele. Adevarat a inviat. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: