Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

Nu prea am treaba prin Bucuresti. Daca stau bine şi mă gândesc, nici pe la Piteşti nu prea am mulţi purici de făcut. Deci, autostrada A1 nu mă atrage deloc. Ştiu că gropile din ea ar putea fi uşor obiectiv turistic pentru germanii care n-au auzit incă de avort spontan pe bază de şanţuri în asfalt, dar tot nu sunt interesat.

Dar alţii sunt, circulă pe ea în fiecare zi, fiind unul din cele mai practicabile drumuri de prin zonă. Iar numele de autostradă ar trebui să îi dea un prestigiu aparte, un fel de mama tuturor străzilor…Şi asta este exact ceea ce se întâmplă…în orice altă ţară.

La noi autostrada e făcută şi pentru cai:

Un tânăr de numai 25 de ani şi-a găsit sfârşitul pe Autostrada Bucureşti-Piteşti într -un mod mai mult decât stupid: a lovit un cal.

foto simbol Libertatea

Animalul, al cărui proprietar nu a fost încă identificat, a pătruns pe carosabil, în noaptea de joi spre vineri. Bărbatul, de origine din Sibiu, se deplasa către Bucureşti, când, la kilometrul 112 i-a apărut în faţă calul. N-a mai putut să îl evite şi l-a lovit în plin. În urma impactului tânărul a decedat pe loc.

Culmea, la scurt timp o altă maşină a lovit cadavrul animalului şi a intrat în parapet, dar nimeni din autoturism nu a fost rănit.

Culmea, nimeni nu este vinovat. În afară de şoferul care probabil nu avea frâne bune la maşină, sau de calul care a intrat pe autostradă fără rovignetă. Idioţii care au făcut autostrada nu au nici o vină fiindcă au făcut o autostradă pe care pot intra şi cai şi oi.

Nu are nicio vină nici moşul care deţinea calul şi din cauza căruia acum o mama plânge aşa cum n-ar trebui să plângă nicio mamă. După copilul ei.

Din ce înţeleg eu mesajul transmis este unul cât se poate de clar : V-am făcut autostradă, acum e treaba voastră să mergeţi pe ea fără să muriţi. Dacă vă iese un cal în faţă şi supravieţuiţi, felicitările noastre, o să băgăm taxe în voi până o să vă rugaţi să dea ceva peste voi. Dacă muriţi…condoleanţe.

Probabil că, dacă o să continuăm în acelaţi ritm, o să ajungem peste 15-20 de ani să ne întrebăm copiii ce vor să se facă când o să crească mari, iar ei o să ne răspundă cu fermitate „Emigrant !” Fiindcă am ajuns să nu ne mai simţim împliniţi ca români decât părăsind ţara.

Şi dacă până acum credeaţi că secolul vitezei se aplică numai în tehnologie…uite că la noi şi transhumanţa oilor se face tot în viteză. Mai exact PE AUTOSTRADĂ.   http://www.zoso.ro/2008/08/cu-oile-pe-autostrada.html

Va pupă eu..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: