Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

La fel ca voi si eu m-am saturat de toate site-urile care va invata sa faceti mancae. Pur si simplu lipseste ceva. Nu imi place nici unul, asa ca m-am hotarat sa va dresez chiar eu in arta culinara. Astazi o sa va invat cum sa faceti ardei umpluti…noob style. daca te crezi gospodina priceputa sau mare chef (a se cti “shef”) atunci inchide pagina ca o sa ai o surpriza nasoala. Multumesc de vizita, dar locul tau nu e aici.

Asadar. In primul rand trebuie sa fii constient ca pentru ardeii tai umpluti, un pui trebuie sa moara. Daca il cumperi de la supermarket, e bine sa stii ca odata a venit dotat cu un cap si un gat. Avea si pene pe el, dar au fost extirpate…din motive estetice. Daca esti la tara, atunci probabil ca trebuie sa iti iei inima in dinti (inima ta, dintii tai…sa fie clar !) si sa tai o gaina. Exact ca in Evul Mediu, fara anestezie, fara asomnare. Daca nu te simti in stare, cheama un doctor sa te trezeasca din lesin.

Acum ca ai carnea fara pene, piele si alte impedimente, e timpul sa o dai prin masina. De tocat. Nu te apuca sa plimbi carnea cu Loganul ca nu o sa se toace singur de placere. Apoi iei fiecare bucata de carne si o bagi in masina. Daca ai masina de tocat manuala, de preferat e sa ai coordonare buna mana-ochi. Sau un chirurg pe aproape. Just in case…

Apoi mergi si procuri ardeii. Piata e locul ideal. Acolo se aduna toti falsii care cumpara ardei din magazin si ti-i vand tie ca “ardei de Campulung”. Tu ii cumperi pe aia mai frumosi si iti dai seama ca au gust diferit fata de aia de la Kaufland. Ce nu iti dai tu seama e ca esti pr(ost/oasta).

Ajungi acasa. Ai ardei frumosi, pe care ai dat destui bani, dar degeaba..tot nu sunt destul de destepti sa se umple singuri. Asa ca ii desfaci, ii cureti si ii pui in apa fierbinte. Ii scoti cand ai tu chef, ii pui pe masa, iar cu apa ramasa poti sa iti faci un ceai.

Acum vine partea interesanta. Acum indesi puiul in ardei. Fii atent/a, fiindca e o miscare cruciala. Deci, tii in mana stanga ardeiul,iar  in mana dreapta esti echipata cu o lingura. Iei o lingura de pui si il bagi cu forta in ardeiul gol. Procedezi asa pana cand tot puiul tau e impachetat frumos in ardei gata de pus in oala. Apoi pui oala pe foc si ii lasi pana simti miros de ars.

P.S. Daca nu arata ca mai jos…ati dat-o in bara urat de tot.

Comments on: "Ghid culinar. Ardei umpluti." (1)

  1. Interesanta reteta.😀😀😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor etichete

%d blogeri au apreciat asta: