Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

Trei ani de liceu s’au dus si am ramas pe cap cu ultimul. Cel mai greu si cel mai nesuferit dintre toti. Toti cei care ati trecut de clasa a 12-a stiti deja cum e, iar cei care inca nu ati ajuns…mai bine ramaneti ancorati in prezent. E mai bine asa.

Stiti regula de 3 secunde? Daca nu stiti, ea spune ca odata ce vezi o fata pe strada pe care ai vrea sa o abordezi, ai trei secunde sa actionezi, inainte ca piticii sa iti invadeze capul si sa bage boala in tine. Un lucru n’am inteles niciodata la regula asta…ce te faci dupa alea trei secunde…??

Anul asta am gasit alta aplicabilitate regulii. Sa spunem ca esti licean clasa a 12-a sau student in sesiune. Cartea nu se poate numi prietena ta cea mai buna, dar sunteti obligati sa convietuiti impreuna precum un cuplu de batrani. Asadar, trebuie sa inveti, dar motivatia e departe de minimul necesar pentru orice activitate intelectuala.

Asa ca lasi cartea pe care trebuie sa o tocesti undeva la indemana, apoi pleci la o bere, la o tigara etc. Cand te intorci in camera ai trei secunde sa iei cartea in mana si sa o deschizi, efort suficient pentru a incepe sa inveti. Si e valabil in orice domeniu.

Ai test la biologie? In trei secunde iei manualul si il deschizi. Apoi nu spune nimeni ca trebuie sa iti pierzi cateva ore din viata invatand. E alegerea ta…poti toci, sau poti face o poza…sau sa tragi la xerox o fituica…Posibilitati sunt cu carul, la fel si idei de dezvoltare a regulii…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: