Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

La vita passa in fretta

… alerga grabit prin gara cu biletul in mana, cu sireturele dezlegate si cu nasturii de la camasa descheiati, se opri pe cateva secunde sa’si lege sireturele. Ganduri, mii de ganduri ce’i strapung capul, ganduri, ganduri, ganduri. Tremurau mainele, mainele si picioarele. Cu degetele tremurate trece usor pe frunte sa’si stearga sudoarea. Se pierdea prin multimea din gara, se opreste pentru’n moment sa priveasca vitrina unui magazin, n’avea timp, alerga mai departe. Ajunge pe peron. Vantul, vantul il lovea’n fata, il racorea, ii racorea ochii, ii stangea focul scos din bricheta pentru asi aprinde tigara. ‘Si aprinse tigara si astepta trenul.
Oglindea caldura soarelui precum o oglinda.., claxon si urlet de motor, era locomotiva trenului care venea pe alt peron, grabit arunca tigara nici pe jumatate fumata si traverseaza calea ferata in graba pentru a ajunge pe alt peron.

Intrat in tren cu toate gandurele aruncate s’a asezat pe un loc liber langa o batrana. In sunetul rotilor fierbinti ale trenului puteai auzi bataia inimii constante. Privea pe geam si cine’l privea nu putea intelege ce simtea si ce ganduri avea. Se intoarcea de la armata, un barbat adevarat la cureaua lata. Dupa doi ani se intorcea acasa, la ei, acei ce’l asteptau. Prietena sa care l’a asteptat doi ani, parintii ce’si pierduse fiul pentru doi ani si fratiorii care nu au mai zambit de cand l’au vazut plecand d’acasa.
Cand s’a oprit trenul, a simtit mirosul aierului din campurele unde s’a nascut. S’a dat jos din tren, mirosul era si mai profund, si’a acoperit cu mana ochii ca sa nu ramana orbit de lumina soarelui, de partea cealalta a garei il asteptau parintii impreuna cu prietena sa care tinea in mana trei trandafiri. Flacaul intors acasa cauta cu ochii prin gara pe cei ce’l asteptau, cand i’a vazut pe cei trei a inceput sa lacremeze, nu mai putea rabda, vroia sa’i imbratiseze si sa le sarute mainele. Cu pasii mari a inceput sa alerge spre ei iar lacrimile se prelingeau pe zambetul sau. Trecea cu pasii mari peste calea ferata, traversa peroanele.., ii mai raman cativa pasi pentru asi imbratisa fata. Si’a fixat prietena cu ochii si’i zambea de fericire. Un ultim pas, un singur moment ca sa fie strivit de tren in fata familiei. O secunda de neatentie ca sa se auda scartaitul oaselor sub rotile locomotivei. A fost de ajuns un moment de soc incat fata sa scape trandafirii din mana, sa cada in genunchi si sa urle de durere, sa se apuce de par, caci ar fi vrut si ea sa fie sub tren cu el, sa se trezeasca din acest vis oribil …

Anunțuri

Comments on: "La vita passa in fretta" (2)

  1. mdea……. (((((((

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: