Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

O mare nelamurire am in legatura cu ziua de astazi.

In primul rand, ca sa ma explic, astazi a fost ziua de depus dosarul la facultate. Facultatea – asa cum o stiam, mare, intimidanta si cu un usor iz de formol statut in aer. Populatie – la greu, probabil mai multi decat cei care l-au votat pe Vadim din 2000 incoace.

Si printre ei,  o multime de arabi. De fapt, in incalceala puteai jura ca romanii sunt in minoritate. Zeci si zeci de non-europeni .Si intrebarea fireasca este: De ce fratilor? De ce? De ce sa plecati din tara voastra plina cu petrol, soare si oportunitati  si sa veniti in Romania?

Inteleg ca sistemul vostru nu e foarte bine pus la punct, dar de ce sa te uiti pe harta si sa alegi Romania, cand ai la indemana tari care chiar iti ofera o sansa. De Germania, Austria, Anglia ati auzit? Tari la care noi, romanii (aceasta specie pe cale de disparitie) visam si pentru care am dona cate o bucata din fiecare organ pereche…doar sa fim acolo.

Din ce am inteles, arabii ar veni in Romania fiindca aici facultatile sunt mai ieftine. Iar aici intervine dilema…cat de ieftin este in Romania daca tu ca strain iti permiti sa faci naveta pana aici sa inveti o limba cel putin dificila si tot sa iti convina? Nu chiar atat de ieftin…

Asa ca ori este Romania paradisul educatiei, iar strainii se omoara doar ca sa ne respire aerul intelectualizat, ori este tara in care spaga iti va asigura mereu o diploma.

Just sayin’…

Anunțuri

Comments on: "Romania, acest paradis exotic." (2)

  1. ehe.. nu e cine stie ce lucru uimitor, din cate poate stii si tu si chinezii au venit la noi pentru un loc de munca 🙂
    http://blog.amongus.info

  2. Ai postat exact de ziua meaaaa :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: