Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

Era o vreme in care cele zece porunci erau suficiente pentru a dicta ritmul vietii. Oamenii traiau cu credinta ca Dumnezeu ii va rasplati candva pentru toate greutatile prin care au trecut, iar asta ii multumea . Intre timp au aparut legi, constitutii, scrise de oameni, fiecare menita sa le explice altor oameni ce drepturi si obligatii au.

Dar nu apare nicaieri o lege care sa ne oblige sa ne traim viata echilibrat si, de ce nu, cu o doza de fericire care sa compenseze greutatile. Si nu va exista niciodata, fiindca fiecare dintre noi isi allege modul de viata dupa alte tipare. Totusi, ar fi o lege care sa se aplice tuturor, fara discriminare si care odata implementata ar schimba viata multora: “Sa nu regreti !”

Nimic din ce ai facut, faci sau vei face nu trebuie judecat dupa tiparul binelui sau raului. Fiindca orice actiune este etichetata ca fiind corecta sau gresita in functie de consecintele sale temporare. O decizie aparent gresita isi va lasa amprenta asupra unui om slab la fel cum talpa unui pantof lasa urme in cimentul moale, nematurizat.

Prea multa lume alege sa priveasca in trecut, dorindu’si sa fi facut o alegere altfel, in loc sa ramana ancorata in prezent si sa incerce sa ii dea un contur.  Regretul musca din caracterul unei persoane, epuizand-o incetul cu incetul.

De exemplu, mamele care isi pierd un copil din cauza unei greseli pe care nu si-o pot ierta. Multe dintre ele nu mai zambesc niciodata…asta daca nu aleg calea sinuciderii. Se gandesc mereu ce-ar fi fost daca…in timp ce timpul curge.

Iar in zilele noastre este foarte usor sa faci o greseala care sa iti intoarca viata la 180 de grade. Un singur moment de furie si poti ajunge imbracat in alb si negru, in spatele unor gratii, pentru 10-20 de ani. Adaugi la asta si o doza uriasa de regret si ti-ai programat o viata de mizerie din care nu vei scapa prea usor.

Asa ca tura viitoare cand mai faci o alegere gresita, accepta ca e alegerea ta si te defineste. Asuma-ti responsabilitatea pentru actiunile tale, altfel tu vei singurul care vei avea de suferit.

Reclame

Comments on: "Porunca pe Pamant: Sa nu regreti." (2)

  1. Eu incerc sa-mi aranjez viata dupa ceea ce simt … Nu pot sa spun ca nu as avea nici un regret insa stiu ca daca nu faceam ceea ce am facut era sa fie un dublu regret!
    In viata trebuie de incercat de toate cite oleaca in limita posibilitatilor in asa mod incit sa nu ne fie rusine a doua zi sa iesim din casa !
    O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: