Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

Am ajuns să cred ca vulnerabilitatea este calitatea oamenilor puternici, cu caracter. A fi vulnerabil înseamnă să îţi laşi garda jos şi să fii pregătit pentru consecinţele care derivă din această acţiune. Transmite încredere în capacitatea ta de a gestiona o situaţie care poate evolua în orice manieră.

Iar o ramură a vulnerabilităţii este responsabilitatea. Să fii capabil să recunoşti când ai greşit înseamnă să rămâi fără apărare în faţa celor gata să te judece. Nu oricine e capabil de asemenea sacrificiu, iar noi suntem recunoscuţi pentru abilitatea noastră de a da vina pe cel de lângă noi : “Nu e vina mea frate că am picat examenul, am fost stresat de camere” sau “Aveam un rahat de porumbel pe parbriz şi nu am văzut când s-a făcut roşu la semafor”. Suntem campioni la găsit scuze…

Probabil ăsta este un motiv pentru care femeile sunt considerate şoferiţe slabe. Fiindcă atunci când faci accident cu o femeie, în 90% din cazuri, femeia se va da jos din maşină şi te va caracteriza în câmpul lexical zootehnic. “Dobitocule, boule măgarule” sau îţi va citi viitorul “Sper sa mori călcat de un prost ca tine”.

Deci, în loc să ia vina asupra lor atunci când este cazul, majoritatea femeilor îţi vor spăla creierii până ajungi să crezi că de fapt tu ai fost de vină, iar ea e victima colaterală. Aşadar, tipul ăsta de comportament a dus la etichetarea şoferiţelor drept “Accident ambulant.”

Totuşi, învinuirea este, aşa cum spus, o calitate la care românii sunt campioni. Şi suntem învăţaţi în felul ăsta încă de când suntem copii. Orice vază spartă, orice perdea ruptă, orice julitură creşte cuantumul palmelor la fund.

Suntem educaţi să ne ascundem greşelile, fiindcă ştim cât de tare dor consecinţele şi rămânem cu mentalitatea asta mult timp. Eventual o dăm şi noi mai departe la viitorii copii. Şi uite aşa se câştigă reputaţia unui popor…

– Ce-aveţi cu băiatul de-l bateţi cu atîta înverşunare?
– A spus că-s obeză, neobrăzatul şi mincinosul!
– Şi credeţi că asta o să vă ajute să mai daţi jos din şunci?

banc furat via Touch

Just sayin’

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: