Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

In trecut lumea nu prea stia ce e aia iubire. Parintii iti gaseau un baiat, daca erai fata, care sa aiba ceva bani si sa te poata intretine. Putea fi la fel de frumos ca o muratura…asta nu conta fiindca tu nu aveai niciun cuvant de spus.

Si de bine, de rau ramaneai cu barbatul ala pana la sfarsitul zilelor. Nu exista divort pentru ca riscai sa fii privita ca o curva si discutata de Comitetul Babelor ce Sprijina Gardurile.

Intre timp am ajuns sa ne permitem sa ne alegem cu cine vrem sa ne casatorim, iar asta nu ne’a adus decat probleme. O confirma toate divorturile din motive din ce in ce mai ciudate, gen : “Mananca cu gura deschisa” sau mai amplu “Nepotrivire de caracter”

Se pare ca noi, oamenii, ne petrecem o buna bucata din viata asteptandu’ne perechea. Si asteptam, si asteptam…ca intr’un final, cand vedem ca asteptam degeaba sa ne casatorim cu persoana care indeplineste un minim de conditii necesare. E cumva ca lista de cumparaturi:

  •       2 ochi, de preferat sa fie aliniati.
  •       miros acceptabil.
  •       fara cazier.
  •       o garsoniera trecuta pe numele lui/ei.
  •       salariu nimin 800 lei.

La asta se rezuma iubirea privita prin ochii unei persoane trecute de 30 de ani, inca singura. La o lista de minime cerinte. Si asta doar fiindca noi nu stim ce vrem cu adevarat de la persoana care se presupune ca ar trebui sa isi traiasca impreuna cu noi restul zilelor.

Ne’am obisnuit sa asteptam persoana potrivita. Dar asta e ca si cum ai astepta un tren intr’o gara, fara sa stii pe ce peron opreste. Sansele sunt ca nu vei gasi niciodata acel tren. Trebuie sa invatam sa ne cautam perechea.

P.S. Nu ma intelegeti gresit, nu tanjesc dupa casatoriile aranjate, mai ales ca sunt departe de momentul ala. Zic doar ca aveau o rata de succes mai mare ca in prezent.

Just sayin’..

Reclame

Comments on: "De ce nu mai exista casatorii aranjate?" (2)

  1. oanaaast said:

    Da…chiar aveau o rata mai mare de succes.Acum iubirea (asa cum mai postasem eu pe undeva) e ceva de genul I’ll still catch a grenade for ya,Throw my hand on a blade for ya.Dar in genul ala de : DA ! As prinde o grenada pentru tine pana la un punct.Apoi..probabil ca ti-as da cu ea in cap. E complicata iubirea din ziua de azi. Ma duce cu gandul la acel cuvant de incepe cu s ,se termina cu x si la mijloc are e.Nu vreau sa insinuez ca se bazeaza numai pe acel lucru ,nu vreau sa insinuez nimic…deloc,deloc ! Ziceam si eu…:D

    • Foarte adevarat ce spui tu…doar ca iubirea nu sta numai in s*x (bine asa?). Inca mai exista, nu la fel ca pe vremuri, dar inca mai traieste iubirea…trebuie doar sa o cauti !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: