Dream like you'll live forever, live like you'll die today.

Motivatie de student.

Daca ati fost vreodata studenti, veti sti la ce ma refer. Daca sunteti studenti, probabil ca ati intrat in tirul examenelor si va regasiti perfect in descrierea studentului deloc lenes, dar mereu distras. Iar daca sunteti elevi atunci…brace yourself !

Sesiunea e acea perioada a semestrului in care toate pacatele studentului de pana atunci ii sunt sterse cu buretele. Pentru 3 saptamani nu conteaza altceva decat sa tragi suficient cat sa iei examenele si, daca poti, sa ramai la buget.

Familia, prietenii, socializarea devin notiuni abstracte in aceasta parte a anului in care, bietul alienizat devine baricadat in propria casa de un maldar de conspecte, cursuri, carti foi si proiecte. Chiar si dusul este folosit in cazuri de urgenta majora, deoarece altfel ar lua din timpul alocat studiului. Iar la medicina e cu atat mai grav.

Si cand esti inconjurat de un teanc de carti cel mai usor este sa iti supraevaluezi capacitatile. “Mai o saptamana, am timp suficient bai…sunt baiat destept ce naiba” Asta trece prin mintea fiecarui student la un anumit punct. Si incepi sa amani…si amani, si o lasi pe mai incolo…si tot asa. Pana te trezesti cu 2 zile inainte de examen ca tu nu stii nimic si ca ai de memorat o carte care face DEX’ul de rusine.

Un exemplu concret. Marti am avut examen. Constient ca am o saptamana pana la urmatorul examen am decis sa iau o pauza. Asa ca marti am frecat menta pe toate fetele posibile. Miercuri ma trezesc si imi dau seama ca am cateva ore pana sa plec la facultate si ca nu ar fi corect sa ma apuc de studiat ,pentru ca apoi sa ma opresc brusc, asa ca o mai ard aiurea cateva ore pana plec la facultate.

Ajung la 20.30 obosit si aman iarasi. Joi sunt pregatit de invatat, imi aranjez manualele, imi fac cafeaua, imi iau tigarile…apoi imi amintesc ca trebuie sa vina mama cu mancare si bani pentru o saptamana. De bucurie aman invatatul.

Seara citesc cateva pagini apoi realizez ca mi’am pierdut antrenamentul si nu ar trebui sa o iau asa de tare.

Azi e vineri. Ora 23.35. Am citit 5 pagini. Din 300. Si examenul tot marti a ramas. Si uite ajung eu iarasi luni la 4 dimineata cu oala de cafea pe terminate, incercand sa mai parcurg o data materia.

Nu’i asa ca nu sunt singurul?

Reclame

Comments on: "Motivatie de student." (4)

  1. Ora 23:55. Iti dai seama ca ai pierdut timp pretios si in loc sa inveti ai intrat pe blog, dar e normal, de la sfarsitul lui noiembrie ai scris 3 articole, nu puteai sa il lasi asa pustiu :)). Stai linistit ca nu esti singurul care amana. Bafta la examene, sa nu ramai cu restante 😛

    • :)) stau prost cu prioritizarea sarcinilor. Dar gata, azi, sambata 21 ianuarie 2012 ma apuc de invatat serios. De restante nici nu se pune problema 😀

  2. Toti patim asa,ce naiba,doar suntem studenti;))

  3. ba nene poza asta e facuta la laboratorul de fizica nu? :)))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: